Even voorstellen:

 

In 2004 ben ik afgestudeerd aan ArtEZ, Hogeschool voor de Kunsten Arnhem met een collectie handgemaakte tassen. Een collectie waarbij ik op zoek was naar een nieuwe vormgeving en inrichting van de tas. Na het behalen van mijn bachelor diploma had ik al snel de keuze gemaakt om nog verder te studeren aan ArtEZ en heb twee jaar later de Master programme Fashion Design & Strategy succesvol afgerond. Hierna startte ik mijn eigen bedrijf Dorrith Design.

 

 

Het balletje kan vreemd rollen want een jaar na de start van mijn eigen bedrijf ben ik in de wondere wereld van de schoenen beland als stilist, trendwatcher en commercieel schoenontwerper.  Dit heb ik 9 jaar gedaan voor retailer, producent en als freelancer voor verschillende merken.

 

Toch bleef mijn liefde voor tassen maken bestaan en mijn vingers begonnen weer te jeuken om met mijn eigen ontwerpen aan de slag te gaan. Ik besloot mijn eigen bedrijf nieuw leven in te blazen en ging weer aan de slag in eigen atelier.

 

Er kwamen enkele verrassingen op mijn pad waaronder de fantastische samenwerking met mode ontwerpster Irma Borgsteede. Wij hebben onze krachten gebundeld om samen een collectie jas-tas combinaties te ontwerpen en te maken ( &by collectie ). Met veel trots is deze collectie gepresenteerd tijdens Dutch Design Week 2013 in Eindhoven en enkele jaren later hebben we hiermee de catwalk mogen bewandelen tijdens Vancouver Fashion Week. Wat een ervaring was dit...!

 

 

Een andere grote verrassing was mijn kennismaking met het Ambachtshuis Brabant. Opgezet om de 'oude' ambachten, samen met mensen uit de praktijk, weer nieuw leven in blazen. Na een leuke kennismaking werd ik gevraagd om mijn kennis en passie voor het maken van lederen tassen te delen door les te komen geven. Dit doe ik nu alweer enkele jaren met heel veel plezier. Want wat een feest om je kennis te delen met mensen die je vak willen leren!

 

 

Ondertussen sta ik geregistreerd bij het CRKBO als zelfstandig werkend docent en hoop ik nog vele jaren les te mogen geven. Naast dit alles blijf ik nog steeds tassen maken en geef ik sinds kort ook les in eigen atelier. 

 

Inmiddels weet je het nodige over mij, maar ken ik jou nog niet. Kijk rustig rond op de site. Laat je verrassen en inspireren door de verschillende mogelijkheden om ook zelf aan de slag te gaan met leer en het maken van tassen. Wie weet zien we elkaar in mijn 'Leer'Atelier of het Ambachtshuis Brabant. Leuk om je te ontmoeten!

 

Liefs Dorrith